Landkreise Leer en Emsland: avondklok en mondkapjesplicht in auto

Volgens de Corona-verordening van de deelstaat Niedersachsen moeten Landkreise, waarin de incidentiewaarde gedurende zeven dagen 150 of hoger is, een avondklok invoeren. Deze zal dan tussen 21.00 uur en 5.00 uur van kracht zijn. In de Landkreis Emsland geldt al een avondklok, in de Landkreis Leer zal dit met ingang van 1 april op grote schaal ook zo zijn.

Er gelden alleen uitzonderingen voor personen die een belangrijke reden hebben om tijdens de avondklok naar buiten te gaan. Dat kan zijn voor: een noodzakelijke medische of veterinaire behandeling, woon-werkverkeer, het bijwonen van religieuze bijeenkomsten of bezoek aan naaste familieleden als deze gehandicapt zijn of zorg nodig hebben. Zij moeten een schriftelijk bewijs met de reden bij zich hebben.

Reizen door, winkelen of tanken in, maar ook uitstapjes naar de betreffende Landkreise zijn daarentegen géén belangrijke redenen.

De Landkreis Leer informeert in het volgende artikel over de avondklok. Informatie van de Landkreis Emsland is hier te vinden.

Let op: Bij samen reizen in de auto is het in beide Landkreise ook verplicht dat passagiers, die niet tot hetzelfde huishouden behoren, een mondkapje moeten dragen.