Over GIP EDR

Loopt u rond met vragen over ondernemen, studeren, werken of wonen in Duitsland? Bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) kunt u terecht voor gratis informatie en advies. De informatie die wij geven is onafhankelijk en betrouwbaar. Op onze website vindt u nuttige tips en wetenswaardigheden.
 
Er zijn namelijk veel kansen en mogelijkheden om te werken over de grens. Maar hoe verzilvert u die kansen? Concrete zaken zoals:
 
  • Wat moet ik regelen als ik in Duitsland ga werken?
  • Hoe bouw ik pensioen op?
  • Als ik in Duitsland ga studeren, hoe zit het dan met mijn ziektekostenverzekering?

Als u de grens overgaat krijgt u te maken met andere regels, een andere taal maar ook een andere cultuur. Gelukkig zijn veel zaken tussen Nederland en Duitsland goed geregeld en inzichtelijk. Maar het is niet altijd even makkelijk om die zaken op uw persoonlijke situatie toe te passen. Daar is GIP EDR voor. Als uw eerste aanspreekpunt die u graag de weg wijst. Wij zoomen in op uw persoonlijke situatie en geven u daarbij duidelijke en praktische informatie die u vervolgens, met hulp, zelf toepast.

“GIP EDR biedt gratis informatie en advies aan gericht op de praktijk”

Heeft u na het lezen van deze en andere informatie nog vragen? Of wilt u meer weten welke zaken er voor uw persoonlijke situatie van belang zijn? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs voor een gratis adviesgesprek. Of win telefonisch informatie bij ons in. GIP EDR is maandag tot en met donderdag bereikbaar via het telefoonnummer 0597-521818 of via ons contactformulier.

Op dinsdagen en donderdagen kunt u ook een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek op het EDR-kantoor in Bad Nieuweschans. Daarnaast organiseren wij ook met meerdere partners spreekdagen op verschillende locaties.

Wij helpen u graag!

Bouwsteen Arbeidsmarkt Noord

GIP EDR is een bouwsteen van het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord. Zij zetten zich in voor één grensoverschrijdende onderwijs- en arbeidsmarkt. Dit doen zijn in samenwerking met meerdere projectpartners en initiatieven. U leest er meer over op hun website.