Persoonlijk advies

Adviesgesprek GIP EDR

Op dinsdag en donderdag kunt u bij ons in Bad Nieuweschans terecht voor een adviesgesprek. Tijdens het gesprek bespreken wij uw persoonlijke situatie. Er wordt ingezoomd op de punten die voor u van belang zijn. Dat kunnen ook onderwerpen zijn waar u niet meteen bij stilstaat, maar die belangrijk zijn om over na te denken.

Waar mogelijk helpen en informeren wij u verder, waar nodig verwijzen wij u door naar experts in ons netwerk.

Het invullen van formulieren en aangiftes doet u zelf. Bij onduidelijkheid geven wij toelichting over wat u waar moet invullen.

Voorop staat dat u zo goed mogelijk voorbereid bent op uw volgende stap, dat u weet waar u in het buurland mee te maken krijgt en welke gevolgen dit (mogelijk) heeft.

Maandelijkse spreekdagen

Naast de adviesgesprekken organiseren wij ook maandelijkse spreekdagen in Bad Nieuweschans, Groningen, Emmen en Papenburg (D). Meer informatie over deze spreekdagen vindt u hieronder.

Een afspraak maken

Belangstellenden voor de spreekdagen of een persoonlijk adviesgesprek kunnen bij de EDR een afspraak maken via het telefoonnummer 0597-521818. Zowel de spreekdagen als de persoonlijke adviesgesprekken zijn geheel kosteloos.

Spreekuur in Bad Nieuweschans

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) verzorgt regelmatig spreekuren met medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ/SVB), het IHK voor ondernemers en de Deutsche Rentenversicherung (DRV). De spreekuren zijn iedere derde woensdag van de maand van 10:00 – 16:00 uur bij de EDR, Bunderpoort 14.

Spreekuur in Groningen

In Groningen kunt u voor het maandelijkse spreekuur, tussen 09:00 en 12:00 op afspraak, terecht op iedere tweede woensdag van de maand bij het International Welcome Centre North (IWCN) aan het Gedempte Zuiderdiep 98

Spreekuur in Emmen

In Emmen kunt u voor het maandelijkse spreekuur terecht op iedere eerste donderdagmiddag van de maand bij het UWV aan de Verlengde Spoorstraat 2. U kunt in Emmen een afspraak maken met medewerkers van BDZ én adviseurs van GIP EDR. Voor de afspraken met BDZ geldt wel dat er minimaal 4 afspraken gepland moeten worden. Zijn er minder afspraken, dan kunt u bij de adviseurs van GIP EDR terecht.

Spreekuur in Papenburg

In Papenburg (D) zijn, tussen 09:30 en 12:00 uur, op afspraak, medewerkers van GIP EDR aanwezig voor het maandelijkse spreekuur op het kantoor van de Agentur für Arbeit, Stadtpark 10.