Vragen over uw stap naar het buurland?

Meld u dan nu aan voor de gratis telefonische spreekdag van GrensInfoPunt EDR op woensdag 16 juni. 

Op woensdag 16 juni organiseert GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) een telefonische spreekdag. Grenspendelaars en hun werkgevers kunnen dan met vragen op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekeringen terecht bij GIP EDR. Vanwege de coronapandemie kan de spreekdag niet op locatie plaatsvinden bij de EDR in Bad Nieuweschans.

Belangstellenden kunnen hun vragen telefonisch stellen aan medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer en het ‘Bureau voor Duitse Zaken’ (BDZ), een speciale afdeling van de ‘Sociale Verzekeringsbank’ (SVB) in Nijmegen. Een gratis telefonisch adviesgesprek op 16 juni is mogelijk tussen 10.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur.

Belangstelling voor een adviesgesprek?
Heeft u belangstelling voor een adviesgesprek tijdens deze spreekdag? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur of 14.00 – 16.00 uur naar +31 (0)597 521818. Een van onze GIP EDR-adviseurs helpt u graag verder. Op 16 juni wordt u dan op een afgesproken tijdstip door een van de experts gebeld.

Bij GIP EDR kan iedereen terecht voor gratis informatie en advies over wonen, werken, ondernemen en studeren in of pensioen ontvangen uit het buurland. GIP EDR beantwoordt ook corona-gerelateerde vragen van grenspendelaars.

De adviseurs van GIP EDR geven, net als de andere medewerkers van de Eems Dollard Regio (EDR), gehoor aan de oproep van de regeringen aan weerszijden van de grens en werken nog steeds vanuit huis. GIP EDR is om die reden momenteel voornamelijk bereikbaar via het online contactformulier op de GIP EDR-website of per mail via gip@edr.eu. Grenspendelaars en andere belangstellenden kunnen de adviseurs op werkdagen, tussen 9.00 – 13.00 uur, voor dringende vragen telefonisch bereiken via +31 (0)597-521818.

De dienstverlening van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreisen Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.