Werken

Meer en meer mensen krijgen een baan over de grens aangeboden of zoeken een baan over de grens. De redenen hiervoor variëren per persoon. Voor sommige mensen is het moeilijk een baan te vinden in eigen land, terwijl andere een aantrekkelijk aanbod krijgen om in het buurland te werken. Dit zijn beide redenen om in het buurland te gaan werken. Die stap is niet zo maar gezet. Er komt namelijk veel bij kijken. Niet alleen is de meeste informatie in een andere taal, maar het land heeft ook een andere wetgeving. Belastingen betaalt u in het werkland en daar sluit u ook uw ziektekostenverzekering af. Ongetwijfeld  hebt u nog veel meer vragen. ´Waar bouw ik mijn pensioen op?´ ´Kan ik nog wel naar mijn eigen dokter?´ Ongetwijfeld hebt u deze of andere vragen. Kom met uw vragen naar het Grensinfopunt, de medewerkers helpen u graag verder.

 

Zo werkt onze website

Voor de navigatie kunt u gebruik maken van het groene menu aan de rechterkant. Bovendien vindt u heel wat extra informatie in de submenu’s.

Via deze links komt u automatisch bij de nodige informatie en krijgt u uitleg over de regels.

Informatie over ondernemen, wonen en studeren in de Nederland, Duitsland en België vindt u via de respectievelijke buttons.

 

Basisinformatie over sociale zekerheid en werken in een ander EU-land

In onderstaande animatiefilm krijgt u in het kort uitleg waar u rekening mee moet houden als u in een ander EU-land gaat werken.