von Marcel Dautzenberg am 08.02.2018

Eerste werkbezoek staatssecretaris Knops aan eigen provincie

Werkbezoek staat in het teken van grensoverschrijdende samenwerking.

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) bracht vrijdagmiddag 8 december een werkbezoek aan de provincie Limburg (Maastricht). Het bezoek stond in het teken van samenwerking tussen overheden, bedrijven en organisaties aan beide kanten van de grens.

 

Knops bracht een bezoek aan het Porta Mosana College in Maastricht, waar hij in gesprek ging met leerlingen en docenten havo, vwo en tweetalig onderwijs over euregionale uitwisseling, maatschappelijke stages en de ambities van de leerlingen.

 

Aansluitend ging de staatssecretaris naar het Mercedes-Benz Customer Assistance Center. Hier volgde een gesprek over ontwikkelingen in customers services in een internationale/eurogionale omgeving, banen, vacatures, werving/selectie in de praktijk.

 

Het werkbezoek eindigde met een bezoek aan het Grensinfopunt Maastricht. Naast Grensinfopunt Maastricht sprak hij ook met Holland Expat Center South, SVB, UWV en ITEM over de onderwerpen euregionale arbeidsmarkt, arbeidsbemiddeling, sociale verzekeringen, arbeidsrecht en grenseffecten.

 

Bron: Maurice van der Linder, 07/12/2017 © 2018 WijNederland BV.