Praktijkervaringen

Als u overweegt over de grens te gaan werken, duiken allerlei vragen op over belastingen, ziektekostenverzekering etc. Maar er is ook de vraag hoe het nu is om in het andere land te gaan werken. U bent niet de eerste die in het andere land gaat werken en een aantal grensgangers, mensen die in het ene land wonen en in het andere land werken, willen graag hun ervaringen met u delen.

Eén pas achteruit, twee passen vooruit

Martin Bouwhuis uit Enschede werkt in de buurt van Freiburg. Hij was langere tijd werkloos, maar heeft nu zijn draai gevonden. Hij overweegt een emigratie naar Duitsland om dichter bij zijn werk te wonen.

Lees verder…

Meer tijd voor de familie

Niels Ebbing werkt als vrachtwagenchauffeur bij een bedrijf in Rheine. “Het klikte meteen met de eigenaar tijdens het sollicitatiegesprek”, herinnert Niels zich aan de eerste ontmoeting met zijn huidige werkgever. Door de regelmatige werktijden is hij nu meer thuis.

Lees verder…

Holland naar Nederland

Pierre Holland woont in Gronau en leert de Nederlanders de Duitse smaak. Hij houdt zich bezig met productontwikkeling van Nederlandse broodjes voor de Duitse markt.

Lees verder…

Crisis speelt bij Kati slechts de tweede viool

Kati Tenner is in Nederland violiste, maar er kwamen bezuinigingen. Nu volgt ze een opleiding tot Wandelcoach, maar of ze dit beroep straks in Nederland of Duitsland gaat uitoefenen weet ze nog niet.

Lees verder…

Gekomen om te blijven

Patrick Gilleßen kwam naar Nederland om te studeren en werkt nu in Nederland voor Duitse klanten. Hij is gekomen om niet meer terug te gaan naar Duitsland.

Lees verder…

Van Australië naar Vreden

Tom Bollen had al in Duitsland gewerkt, maar ging er een jaar tussenuit. Nu werkt hij weer in Duitsland en dat bevalt hem prima.

Lees verder…

Goed begeleid naar het buurland

Marloes Voogsgeerd is onderneemster en bemiddelt veel Nederlanders op de Duitse arbeidsmarkt. Voorlichting en begeleiding aan haar klanten zijn voor haar vanzelfsprekend.

Lees verder…