Projecten

Project ‘Grensinformatievoorziening Vlaanderen-Nederland’ (Interreg V, 2016-2019)

 

In het grensgebied van Noord-Brabant en Antwerpen ondernemen verschillende organisaties al tientallen jaren acties om grensarbeid te faciliteren. Denk bijvoorbeeld maar aan de grensoverschrijdende vakbondswerking van IVR Schelde-Kempen, de EURES-dienstverlening van diezelfde vakbonden en van publieke arbeidsbemiddelaars VDAB en UWV Werkbedrijf, aan het grensoverschrijdende intergemeentelijke samenwerkingsverband Benego en aan de dienstverlening van het Bureau voor Belgische Zaken van de SVB in het grensgebied in onze regio.

 

Deze partijen, aangevuld met de gemeente Bergen-op-Zoom en ISD De Brabantse Wal, de gemeente Eindhoven en het Holland Expat Center South, de Benelux Unie, de Provincie Antwerpen en Provincie Noord-Brabant waren dan ook erg enthousiast om in te stappen in het grensbrede project ‘Grensinformatievoorziening Vlaanderen-Nederland’, dat met Interreg-middelen loopt tussen 1 juni 2016 en 31 mei 2019.

 

Met dit project beogen de partners de kwaliteit van de bestaande structuur van grensinformatievoorziening te borgen en een duurzame vorm te geven, die ook na 2019 zal blijven doorlopen. Daarnaast willen de partners ook acties ondernemen om een grensoverschrijdende arbeidsmarktwerking te ondersteunen.

 

Meer info over dit project vindt u op de link in de navigatiebalk rechts.

 

Vragen over dit project? Neem contact op met bert.serneels@provincieantwerpen.be.