van Marleen Verberkt op 13.04.2017

Arbeiten in den Niederlanden/Werken in Duitsland

We breiden ons aanbod uit: 

Onze bijeenkomst „Arbeiten in den Niederlanden“ heet nu:

Leben in Deutschland – Arbeiten in den Niederlanden
en
Wonen in Nederland – Werken in Duitsland

 

Arbeiten in den Niederlanden/ Werken in Duitsland – Informatie voor grenspendelaars uit de Nederlands-Duitse grensregio

In samenwerking met Startpeople Venlo bieden we al jaren een informatiebijeenkomst voor grenspendelaars met het thema „Arbeiten in den Niederlanden“ aan.

Vanaf 7 februari 2017 hebben we ons aanbod uitgebreid. Startpeople biedt nu, in samenwerking met het Grensinfopunt van de euregio rijn-maas-noord een algemene informatiebijeenkomst aan met als thema: Leben in Deutschland – Arbeiten in den Niederlanden. Hier beantwoorden de experts alle vragen rondom de thema’s arbeidsmarkt, sociale zekerheid, arbeidsrecht en leefcultuur.

De volgende informatiebijeenkomst is op 2 mei om 10 uur in het BIZ (Berufsinformationszentrum), Lürriper Str. 56, 41065 in Mönchengladbach en duurt ongeveer tot 12.00 uur. Aansluitend zijn de experts bereid om in individuele gesprekken concrete banen in de grensregio en individuele vragen te bespreken.

Daarna is er voor de Nederlandse grenspendelaars de bijeenkomst: Wonen in Nederland – Werken in Duitsland, ook op 2 mei, maar dan om 13.30 uur in het BIZ.

Tijdens deze bijeenkomst beantwoorden de experts van het Grensinfopunt in Mönchengladbach alle vragen rondom de thema’s sociale zekerheid, arbeidsrecht en leefcultuur. Na de algemene informatie, is er ook de mogelijkheid voor individuele gesprekken. Verder is de Duitse werkgeversservice Agentur für Arbeit Mönchengladbach aanwezig met actuele vacatures.

Voor beide bijeenkomsten geldt: inloopspreekuur zonder afspraak!