Euregionale dag: ” Europa in het klein”

De euregio rijn-maas-noord viert haar 40-jarig bestaan met een euregionale dag.

Op zaterdag 9 juni zal vanaf 14.00 uur in het Nordpark, Mönchengladbach een gevarieerd programma voor jong en oud worden geboden. Op het grasveld voor het euregio-huis in het monumentale deel van het Nordpark wordt door middel van diverse stands van Nederlandse en Duitse overheden, verenigingen en scholen de binding met de grensregio duidelijk.

De Konrad-Zuse-Ring wordt op 9 juni „Europa in het klein“. De „euregionale dag“ bewijst, dat Niederrhein en Limburg gedurende 40 jaar Duits-Nederlandse samenwerking naar elkaar toegegroeid zijn en naast partners ook vrienden geworden zijn. „Verschillende organisaties uit de euregio nemen aan deze euregionale dag deel. We verwachten alleen al 300 personen die actief aan programma op het podium meewerken of de informatie geven aan de stands “, legt euregio-directeur Andy Dritty uit.

Bij de talrijke stands zijn er „grensoverschrijdende“ activiteiten. Bij een graffiti-workshop wordt een euregionaal kunstwerk ontworpen. De Fontys-Hogeschool en de Hochschule Niederrhein presenteren zich met grensoverschrijdende projecten.
De Duits-Nederlandse samenwerking wordt onder andere met een presentatie „Veiligheid op het werk en met een „buurtaal“-project tussen Venlo en Nettetal voorgesteld.
Ook op het podium wordt veel geboden. Hier zijn onder andere het Bläser-Ensemble van het Pascal-Gymnasiums Grevenbroich, het cultuurtheater van Murïel Konsten, een dansformatie van het Valuascollege uit Venlo en een muzikaal intermezzo door Bubs te zien. Het Berufskolleg Maria Lenssen uit Mönchengladbach zal tweemaal een modeshow houden.

Op het podium zal een interview met Mönchengladbachs Oberbürgermeister, Hans Wilhelm Reiners, en de burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, gehouden worden. De voormalige Borussia Mönchengladbach-speler Roel Brouwers vertelt over zijn leven als „grenspendelaar“. De presentatie van de dag wordt tweetalig verzorgd door Funs Pollux en Axel Tillmanns.

Voor het volledige programma klik hier.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder