Opening servicepunt grensarbeid in Venlo

Werkzoekenden en werkgevers uit Duitsland en Nederland die over de grens actief willen zijn, kunnen vanaf 1 januari 2020 terecht voor advies bij het servicepunt grensoverschrijdende arbeidsmarkt in Venlo.

 

Vertegenwoordigers van de Agenturen für Arbeit Krefeld und Mönchengladbach het Jobcenter Kreis Viersen UWV Noord- en Midden-Limburg, de euregio rijn-maas-noord en de Arbeidsmarktregio Noord-Limburg hebben hiertoe op woensdag 11 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 

Kandidaten

Werkzoekenden kunnen zich laten adviseren over vacatures, pensioen, zorgverzekeringen en sociale en fiscale wetgeving. Ook is er informatie over erkenning van diploma’s, arbeidsvoorwaarden, het zoeken van een woning en taalcursussen. Voor werkgevers is er advies over erkenning van diploma’s in het buurland, formulering van vacatureteksten, opname van vacatures in de systemen van beide landen en kunnen ze gericht zoeken naar geschikte kandidaten.

 

Financiering

Martijn Spaargaren, plaatsvervangend directeur van de euregio rijn-maas-noord: “We zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan de grensoverschrijdende arbeidsmarkt in Europa. De blik over de grens zou vanzelfsprekend moeten zijn of je nu student bent of werkzoekende. In mei 2020 volgt de feestelijke opening bij het UWV in Venlo. Vanaf 1 januari start de advisering onder andere door de medewerkers van het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord.“

 

Het project wordt o.a. gefinancierd uit EU-geld voor Employment and Social Innvovation (EaSI). EaSI coördinator Hans-Joachim Mackowiak: „De EaSI financiering 2020-2021 voor dit project is gegarandeerd. Hiermee hebben we de eerste vestiging in Nederland waar we persoonlijke advisering aanbieden. Het is een succesmodel waar in Europa met belangstelling naar wordt gekeken.”

 

Foto van links naar rechts: Martijn Spaargaren, plaatsvervangend directeur GrenzInfoPunkt Mönchengladbach  van de euregio rijn-maas-noord, Franz-Josef Schmitz, Geschäftsführer Jobcenter Kreis Viersen, Don Thijssen, regiomanager UWV Noord- en Midden-Limburg, Dr. Bettina Rademacher-Bensing, Vorsitzende der Geschäftsführung der Agentur für Arbeit Krefeld, Alexander Vervoort, voorzitter Arbeidsmarktregio Noord-Limburg en Angela Schoofs, Vorsitzende der Geschäftsführung der Agentur für Arbeit Mönchengladbach.

Verdere berichten

Evenementen

GIP next to you

Finder