Enquête – Duitse tol voor personenauto’s

Welke consequenties zijn te verwachten? Gaan de automobilisten uit België en Nederland het vignet kopen of zullen zij voortaan kiezen voor de lokale wegen? Welke gevolgen zijn voor Duitse detailhandelaars, grenspendelaars en bedrijven in de regio te verwachten?

 

Mis de kans niet om uw ervaringen mee te delen! U kunt de enquête invullen tot 7 juli a.s. via de onderstaande link:

 

https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9EPEOw4PJfrFIeV&Q_JFE=0

 

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM voert onderzoek uit naar actuele transnationale en grensoverschrijdende problematieken. Een van de kernactiviteiten is het onderzoeken van de effecten van bestaande en toekomstige wet- en regelgeving in de grensregio door middel van de jaarlijkse ITEM Grenseffectenrapportage. Een van de geselecteerde dossiers van de ITEM Grenseffectenrapportage 2017 is de Duitse tolheffing voor personenauto’s. Dit betreffende dossier onderzoekt de mogelijke effecten van een Duitse tolheffing op onze grensregio. Deel van dit onderzoek is een enquête onder automobilisten uit het Nederlandse en Belgische deel van de Euregio Maas-Rijn.

 

Automobilisten met een buitenlands kenteken hebben waarschijnlijk vanaf 2019 een vignet nodig om op de Duitse autosnelwegen te mogen rijden.

 

Wij zouden het waarderen als u aan de enquête zou kunnen deelnemen en de link aan uw contacten willen doorsturen.

Verdere berichten

Evenementen

Hier finden Sie
Grenzinfopunke in Ihrer Nähe