Search

Belgisch-Nederlandse spreekdagen

Spreekdagen en spreekuren voor grensarbeiders België – Nederland

Wij organiseren regelmatig spreekuren voor grenspendelaars. Ook in 2024 kunnen burgers uit het Euregiogebied die in het buurland werken of gewerkt hebben, met hun vragen bij verschillende experts in Maastricht terecht. Vragen omtrent het onderwerp sociale zekerheid in België of in Nederland beantwoorden de adviseurs van het Bureau voor Belgische Zaken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hulp bij belastingvraagstukken wordt aangeboden door de belastingdiensten  in Nederland en België door Team GWO.

Voor wie is dit spreekuur bestemd?

Gaat u de grens over om er te wonen, te werken, te ondernemen of te studeren? Dan komt er heel wat op u af. Zeker ook op het gebied van sociale zekerheid, belastingen. Maar misschien heeft u ook nog praktische vragen zoals de invoer van de auto, of de verschillen m.b.t. arbeidsrecht. Om al deze vragen ineens beantwoord te krijgen, kunt u gebruik maken van het gratis spreekuur georganiseerd door het GrensInfoPunt Maastricht in samenwerking met Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) en Team GWO.

Met al uw vragen zoals over uw pensioen, kinderbijslag en medische zorg kunt u tijdens dit spreekuur terecht bij Bureau voor Belgische Zaken (BBZ). BBZ is onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en voert behalve voor de SVB ook taken uit voor het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en voor het CAK.

Met al uw vragen over belastingen zoals over uw belastingaangifte, belasting over inkomen en vermogen, voorkomen van dubbele belasting kunt u tijdens dit spreekuur terecht bij Team GWO. Team GWO is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse, de Belgische en Duitse Belastingdiensten. Tijdens het spreekuur staat een medewerker van de Nederlandse en Belgische Belastingdienst u graag te woord. Indien u belastingvragen heeft over Nederland-Duitsland, neemt u dan ook gerust contact met ons op. Ook dan kunnen wij u een gepaste oplossing aanbieden.

Met al uw vragen over de praktische aspecten zoals over de invoer van de auto, de verschillen in vakantieopbouw, het aanvragen van een bsn-nummer, het verkrijgen van een nationaal nummer kunt u terecht bij een medewerker van het GrensInfoPunt. Het GrensInfoPunt werkt nauw samen met het team van het team Grensarbeid. Dus indien u vragen heeft over het werken in het buurland, kunnen we ook van dienst zijn.

Onze spreekuren zijn alleen op afspraak.

Samen met Bureau voor Belgische Zaken en de Belastingdienst Nederland en België.

U kunt een afspraak inplannen via het contactformulier op de website. of u kunt hiervoor telefon contact opnemen met het GrensInfoPunt Maastricht T. (0031) (0)43 350 50 20.

Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wilt ontvangen over de mogelijkheden, neemt u dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

11.03.2024 | 09:30 - 15:00
Gemeente Maastricht
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht
Niederlande

Verdere data voor dit evenement