Bijeenkomst: ondernemen in Duitsland met Nederlands personeel

Wanneer je als Nederlandse ondernemer de Duitse markt op wilt, zijn er een aantal dingen om over na te denken: ga je een GmbH oprichten? Wil je Duits personeel aannemen? Waar ga je je vestigen? Maar ook: met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden? Wie met Nederlands personeel de grens oversteekt, krijgt hiermee ook te maken. Voor deze ondernemers organiseert het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal in samenwerking met STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater en de Sociale Verzekeringsbank op woensdag 6 november een informatieve bijeenkomst waar alle belangrijke aspecten voor succesvol zakendoen in Duitsland de revue passeren.

Tijdens de bijeenkomst wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de juridische en fiscale aspecten van ondernemen in Duitsland, evenals enkele aandachtspunten wat betreft sociale zekerheid. Denk daarbij aan vragen zoals:

  • Met welke wettelijke en bestuurlijke bepalingen krijg ik in Duitsland te maken wanneer ik met mijn medewerkers de grens over ga?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten wat betreft het arbeidsrecht in Duitsland?
  • Waar moet ik rekening mee houden wat betreft sociale zekerheid voor mijn medewerkers die in Duitsland aan de slag gaan?
  • Waar moet ik aan denken als ik met uitzendkrachten of zzp’ers wil werken in Duitsland?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen voor mijn medewerkers wanneer zij in Duitsland werken?

Aanmelden en meer informatie

De bijeenkomst is bedoeld voor alle Nederlandse ondernemers en werkgevers die (willen) ondernemen in Duitsland. Tijdens de informatiemiddag zullen van 14.00 tot 16.45 uur drie inhoudelijke sessies worden gehouden, waarin aandacht wordt besteed aan de diverse aspecten van werken in Duitsland met eigen medewerkers. Aansluitend is er een netwerkborrel. Het evenement vindt plaats in het Forum van de Euregio Rijn-Waal (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve). Deelname is gratis. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via dit aanmeldformulier.