Duits-Nederlandse themadag over kinderbijslag

U werkt als grensarbeider in Duitsland of Nederland en heeft vragen over Duitse en Nederlandse gezinsbijslagen zoals kinderbijslag of ouderschapsuitkering?

Op 11 september 2024 van 9.30 tot 16.30 uur organiseren de GrensInfoPunten langs de Duits-Nederlandse grens een themaspreekdag over dit onderwerp.

Tijdens dit speciale digitale evenement krijgen grenspendelaars in Duitsland of Nederland de gelegenheid om rechtstreeks te praten met deskundigen van de voor hen verantwoordelijke autoriteiten. Daartoe behoren de Familienkasse Rheinland-Pfalz-Saarland, verschillende bureaus voor ouderschapsuitkering in de buurt van de grens, een bureau voor kinderbijslag uit Nordrhein-Westfalen dat verantwoordelijk is voor de kinderbijslag, het Bureau voor Duitse Zaken van de Nederlandse Sociale Verzekeringsbank (SVB) en natuurlijk het adviesteam van de GrenzInfoPunkte. De adviesgesprekken bieden deelnemers maximaal 45 minuten waarin zij al hun vragen over het onderwerp kunnen toelichten.

 

Geïnteresseerden kunnen nu hun individuele adviesafspraak maken via het kantoor van de GrenzInfoPunkt Rijn-Waal door een e-mail te sturen naar gip@euregio.org of te bellen naar +49 (0) 2821 793079.

De inschrijvingstermijn is donderdag 29 augustus 2024. De plaatsen zijn beperkt.