GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert seminar over grensoverschrijdend erfrecht

Waar moet je op letten wanneer je grensoverschrijdend een erfenis krijgt? Welke gevolgen heeft dit? En welke verschillen zijn er tussen het Nederlandse en Duitse erfrecht? Het antwoord op vragen als deze is niet eenduidig. Het GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert daarom op dinsdag 18 oktober, van 19:00 tot 21:00 uur, een seminar over grensoverschrijdend erfrecht. Het grensoverschrijdend actieve notariskantoor Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen zal de aanwezigen die avond informeren en vragen op het gebied van grensoverschrijdend erfrecht beantwoorden.

Het seminar is gericht op Nederlanders die in Duitsland wonen. Voor hen gelden sinds kort nieuwe regels. “Deze regels hebben onder andere grote gevolgen voor het erfrecht en de daarbij horende belastingen,” vertelt Cees Doppenberg van het notariskantoor Van Weeghel Doppenberg Kamps. “De wijzigingen hebben bijvoorbeeld tot gevolg dat Nederlanders binnenkort onder het Duitse erfrecht vallen. Hierdoor is de achterblijvende partner minder goed beschermd. En wanneer er geen sprake is van een huwelijk, kan familie opeens ook aanspraak maken op de erfenis.” Daarom is het verstandig om van te voren vast te stellen of en zo ja, in welk land een testament of huwelijksakte moet worden opgesteld. Met het oog op deze ontwikkelingen heeft het Duitsland-team van Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen een seminar over de huidige situatie voor Nederlanders die in Duitsland wonen voorbereid.

Aanmelden

Wie het seminar op dinsdag 18 oktober van 19:00 tot 21:00 uur wil bijwonen, kan zich tot en met 14 oktober aanmelden via +49 (0) 2821 793 079 of gip@euregio.org. Het seminar vindt plaats in het Forum van de Euregio Rijn-Waal (Emmericher Straße 24, 47533, Kleve (D)). Deelname is gratis.