Nederlands-Duitse studiekeuzebeurs op 16 november bij de Euregio Rijn-Waal

Voor wie wil gaan studeren, kan een blik over de Duitse grens de moeite waard zijn. Daarom organiseert de Euregio Rijn-Waal samen met het Duitse instituut voor studieadvies EDU-CON wederom de Nederlands-Duitse studiekeuzebeurs. Scholieren uit de grensstreek hebben daar de mogelijkheid om informatie in te winnen over een studie in het buurland. Op zaterdag 16 november presenteren diverse hogescholen en universiteiten uit beide landen zich van 11.00 tot 15.00 uur in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D).

Tijdens in totaal vier infosessies krijgen de scholieren meer informatie over studeren bij de oosterburen. Eerst krijgen ze tips over studeren in Duitsland en het buitenland, bijvoorbeeld over aanmeldingstermijnen, financiering, wonen en de zorgverzekering, maar ook over de tijd na de studie. Vervolgens komt het onderwerp studeren in Duitsland aan bod en staat er een infosessie over de opleidingen geneeskunde en psychologie op de agenda. Ook het onderwerp studiefinanciering in Nederland en Duitsland passeert de revue.

Op een informatiemarkt presenteren tien hogescholen en universiteiten uit Nederland en Duitsland hun opleidingen. Zij geven onder andere informatie over toelatingseisen en verschillen met studeren in het eigen land.