Nederlands-Duitse Studiekeuzebeurs op 7 oktober bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve

Eindexamen doen: voor veel middelbare scholieren een echte mijlpaal en het begin van een nieuwe levensfase. Vaak wordt deze ingeluid door het doen van een vervolgopleiding. Maar welke? En blijf je in Nederland of is een studie in Duitsland ook een optie? De studiekeuze is voor veel aankomende studenten geen sinecure: het is tenslotte een beslissing die hun toekomstige carrière en levenspad zal beïnvloeden. Havo- en vwo-leerlingen die een vervolgopleiding bij onze oosterburen wel zien zitten, krijgen samen met hun ouders inspiratie en handvatten tijdens de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs op 7 oktober 2023 bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D).

Welke studiemogelijkheden zijn er over de grens überhaupt, uit welke hogescholen en universiteiten kan ik zoal kiezen en hoe zit het precies met het recht op studiefinanciering? “Op de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs kunnen Nederlandse en Duitse scholieren zich oriënteren op de mogelijkheden die een opleiding in het buurland te bieden heeft”, zegt Marco Flipse van de Euregio Rijn-Waal. Op 7 oktober geven in totaal negen hogescholen en universiteiten met hun opleidingen acte de présence in Kleve. Aankomende studenten en hun ouders vinden meer informatie over de aanwezige onderwijsinstellingen op de website.

Goed beslagen ten ijs in het buurland

Tijdens de studiekeuzebeurs worden verschillende presentaties gegeven om de scholieren meer inzicht te geven in studiemogelijkheden aan de overkant van de grens. Zo krijgen ze tips over studeren in zowel Duitsland als Nederland en passeren onderwerpen als studiefinanciering en studentenhuisvesting de revue. Ook verschillen tussen het Nederlandse en Duitse onderwijsstelsel komen aan bod, net als diploma-erkenning en mogelijkheden tot het aanvragen van een studiebeurs. Studenten geven een persoonlijk inkijkje in het volgen van een studie in het buurland.

Meer informatie

Geïnteresseerde scholieren en hun ouders die op zaterdag 7 oktober vanaf 10.00 uur Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs willen bezoeken, kunnen gewoon binnenlopen bij de Euregio Rijn-Waal (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve). De beurs duurt tot 14.00 uur en de toegang is gratis. Het volledige programma zal binnenkort te vinden zijn op de website van de Nederlands-Duitse Studiekeuzebeurs.