Regelmatig online spreekuren bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal

Voor wie op zoek is naar zijn droombaan, kan een blik over de grens de moeite waard zijn: ook in Duitsland zijn volop mogelijkheden te vinden. Het is daarbij wel belangrijk om vooraf informatie in te winnen over juridische, fiscale en culturele aspecten die bij een loopbaan over de grens komen kijken. Daarbij helpt het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal, die regelmatig gratis online spreekuren organiseert. De eerstvolgende spreekuren zijn op 15 en 29 juni 2021.

Hoe kom ik aan een baan in Duitsland? In welk land moet ik belasting betalen? En vooral welke? Hoe zit het met het pensioen en de zorgverzekering? Het antwoord op deze en vele andere vragen hebben de adviseurs van het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal paraat. Op dinsdag 15 juni worden ze bijgestaan door de experts van de Agentur für Arbeit en UWV, terwijl op dinsdag 19 juni het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank (BDZ) van de partij is.

“Er bestaat geen standaardantwoord op de vraag welke gevolgen een baan in Duitsland voor iemand en diens gezin heeft. Daarom is het belangrijk om hierover vroegtijdig informatie in te winnen”, aldus Carola Schroer, adviseur bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal. “Er zijn veel factoren die hierbij een rol spelen. Daarom kunnen grenspendelaars voor individueel advies bij ons terecht.” Niet alleen toekomstige, maar ook huidige en vroegere grenspendelaars kunnen – net als werkgevers die personeel uit het buurland in dienst hebben genomen – altijd contact opnemen met het GrensInfoPunt Rijn-Waal.

De online spreekuren op 15 en 29 juni worden gehouden van 9 tot 13 uur. Geïnteresseerden kunnen vooraf telefonisch via +49(0)2821/793079 of door een mail te sturen aan gip@euregio.org een afspraak maken. Ook buiten de spreekuren om zijn telefonische adviesgesprekken mogelijk: van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur.