Informatieavond over ‘deutsche Rente’

GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert op 20 maart informatieavond over ’deutsche Rente’


Wettelijk pensioen uit Duitsland voor Nederlandse grenspendelaars

Maak ik zowel in Nederland als in Duitsland aanspraak op een wettelijk basispensioen? Mag ik blijven werken als ik pensioen ontvang? Welke consequenties kan dat hebben? En hoe kan ik mijn pensioen aanvragen? Wie meer over de pensioenstelsels en de pensioenleeftijd in de twee landen wil weten, is bij het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal aan het juiste adres. Op uitnodiging van het adviespunt voor grenspendelaars houden medewerkers van de Deutsche Rentenversicherung Rheinland, Service-Zentrum Kleve, op woensdag 20 maart 2024 een presentatie over ‘deutsche Altersrenten’, de Duitse pensioenwetgeving.

De voertaal tijdens het evenement is Duits. Er kunnen uiteraard ook vragen in het Nederlands worden gesteld, die vervolgens vertaald worden voorgelegd. Ook buiten de informatieavond om bestaat de mogelijkheid om aan de maandelijkse spreekuren van het GrensInfoPunt deel te nemen, waarbij ook de Deutsche Rentenversicherung aanwezig is. Bovendien zijn persoonlijke afspraken met de DRV mogelijk.

Aanmelding

Wie aan de kosteloze informatieavond op woensdag 20 maart van 18.30 tot 20.00 uur wil deelnemen, kan zich uiterlijk tot en met 13 maart aanmelden via telefoonnummer +49(0)2821/793079 of door een mail te sturen aan gip@euregio.org. Inloop is mogelijk vanaf 18.15 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het Forum van de Euregio Rijn-Waal aan de Emmericher Straße 24 in Kleve.

 

Over de GrensInfoPunten

De GrensInfoPunten staan voor een onafhankelijke, laagdrempelige dienstverlening voor grensgangers in de Nederlands-Duitse grensregio. Er wordt informatie op maat geboden en de medewerkers zijn thuis in de cultuur, taal en systemen aan weerszijden van de grens. De kennis op het gebied van belastingen en sociale verzekeringen wordt up-to-date gehouden door gezamenlijke trainingen. De GrensInfoPunten zijn onderdeel van een groot netwerk en de medewerkers staan in nauw contact met specialisten van instanties uit beide landen. Meer informatie is te vinden op www.grensinfopunt.eu.

Verdere data voor dit evenement

20.03.2024 | 18:30 - 20:00
Euregio Rijn-Waal, Euregio Forum

Andere evenementen

GrensInfopunten in de buurt