Veel bezoekers op GIP-stand tijdens HollandTag 2019

Waar moet je op letten wanneer je als Duits bedrijf personeel uit Nederland in dienst neemt? Waar moeten welke belastingen betaald worden? Deze en vele andere vragen beantwoordde het GrensInfoPunt Rijn-Waal tijdens de HollandTag 2019 in Duisburg. Hier was het informatiepunt voor grensgangers met een stand vertegenwoordigd.

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) had ondernemers en bedrijven uit allerlei sectoren uitgenodigd voor het informatieve netwerkevenement, waarvan het Nederlandse consulaat- generaal ambassadeur is. Meer dan 300 vertegenwoordigers uit de industrie, het bedrijfsleven en de dienstverlenende sector kwamen samen in het Landschaftspark Duisburg-Nord. “Het grote aantal bezoekers laat zien dat we er terecht vanuit gaan dat ook 2019 een goed jaar voor de Nederlands-Duitse economische betrekkingen gaat worden”, zegt Werner Schaurte-Küppers, voorzitter van de DNHK.

EURES-adviseur Carola Schroer, die samen met haar collega Antonia Cornelissen de stand van het GrensInfoPunt Rijn-Waal bemande, was tevreden met het verloop van het evenement. “We hebben veel interessante gesprekken gevoerd met Duitse ondernemers die in Nederland actief zijn of dat willen worden. Ook hebben enkele grensgangers ons vragen over thema’s als belastingen, sociale verzekeringen en pensioen gesteld”, aldus Schroer.