Digitaal spreekuur voor een baan in de grensstreek

Onze regio ligt dicht bij de grens met Duitsland. Het is dus niet meer dan logisch om bij het zoeken naar een baan te kijken naar de mogelijkheden in het buurland. Maar waar moet je op letten? Sinds enkele jaren geeft GrensWerk, de instelling voor grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling, tips. De adviseurs van Grenswerk willen het belangstellenden nog gemakkelijker maken om hen te bereiken met een digitaal spreekuur.

Vanaf 8 september is er elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur de mogelijkheid om via Microsoft Teams met de adviseurs te praten. Zij zullen dan uitleggen hoe met succes een baan in het buurland kan worden gevonden, welke diploma’s worden erkend, en waar men op moet letten bij sociale verzekeringen. De gevolgen van de Corona-pandemie zijn ook een belangrijk onderwerp op dit moment. Daarom zullen de deskundigen ook uitleggen waarmee rekening moet worden gehouden als gevolg van de huidige regelgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot coronatests.

Iedereen die zich kan voorstellen in Duitsland te werken, kan zich per e-mail aanmelden op spreekuur@euregio.eu en ontvangt dan de toegangsgegevens en een afspraak voor het videospreekuur.

Grenswerk is een gezamenlijke instelling van de Agentur für Arbeit, de gemeente Enschede, het UWV en het Werkplein Twente, gevestigd in Gronau. Onder het motto 360 graden denken, leven en werken zetten zij zich in voor de arbeidsmarkt in de grensstreek.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder