Quelle: © CBS

Online-Portal: Grensoverschrijdende arbeidsmarktinformatie

Op 28 november 2019 werd het online-portal Grensdata gelanceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het portal is een databank met cijfers en statistieken rondom de thema´s arbeidsmarkt, economie en maatschappij in de grensregio´s van Nederland, de bondslanden Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en delen van België.

Het Grensdata-portal, dat in samenwerking met het Europese INTERREG-programma Duitsland-Nederland en Vlaanderen-Nederland is ontwikkeld, richt zich zowel op regeringen en bedrijven als ook op burgers en is voor iedereen vrij toegankelijk. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel personen een bepaalde beroepskwalificatie hebben aan de andere kant van de grens. Werkzoekenden kunnen zich oriënteren welke bedrijven voor hen interessant zijn. Ook het aantal grensgangers is bekend.

De website van het online-portal biedt instructies en korte informatievideo´s voor het gebruik van Grensdata. De website kent een Nederlands- en Duitstalige versie. Op het portal kunnen grafieken en tabellen gemaakt, aangepast en gedownload worden.

De beschikbaarheid van deze grensoverschrijdende data is relevant voor de grensregio, om de ontwikkeling van de economische ruimte aan beide zijden van de grens vatbaar te maken. Daardoor kunnen kansen worden onderkend en benut, door onder andere het bewustzijn en de interesse bij werkgevers en werknemers te wekken. Het portal Grensdata biedt een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder