Ook in de toekomst persoonlijk advies voor grenspendelaars

Een belangrijke mijlpaal voor het voortbestaan van de GrensInfoPunten is maandag 25 november in Nijmegen bereikt. Euregio’s en grensgemeenten aan de Nederlands-Duitse en Nederlands-Belgische grens hebben er een overeenkomst getekend voor de stabiele financiering van het grenspendelaars-advies vanaf 2021. Tot nu toe worden de grensinformatiepunten nog voor een beperkte periode ondersteund door het Europese INTERREG-programma. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat verantwoordelijk is voor een deel van de overheidsfinanciering had uitgenodigd voor de ondertekeningsceremonie. Andere ondertekenaars en medefinanciers zijn de Nederlandse grensprovincies Overijssel en Gelderland.

Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO in Gronau/Enschede en een van de medeondertekenaars van de overeenkomst, zegt hierover: “De signalen voor de toekomst van het grenspendelaars-advies zijn ook aan Duitse kant heel positief. Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen hebben zich bereid verklaard een stabiele financiering te garanderen.“

Werknemers en ondernemers die in het buurland willen werken of personeel uit het buurland in dienst willen nemen, kunnen op die manier blijven profiteren van gratis en onafhankelijk advies door de GrensInfoPunten. Hetzelfde geldt voor mensen die naar het buurland willen verhuizen of daar willen studeren. Goed advies is van essentieel belang bij de stap over de grens, aangezien pendelaars te maken krijgen met verschillende stelsels wat betreft sociale zekerheid en belasting.

De GrensInfoPunten leveren een belangrijke bijdrage aan een transparante grensoverschrijdende arbeidsmarkt en de leefbaarheid in deze regio waar mensen vanzelfsprekend ook over de grens willen werken, wonen en studeren.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder