Staatssecretaris Knops bezoekt Euregio Scheldemond

“Ik kijk terug op een hele mooie dag met veel activiteiten, veel enthousiasme en betrokken mensen”, aldus de Nederlandse staatssecretaris Knops.

Op 7 maart kwam de Staatssecretaris op bezoek naar de Euregio Scheldemond.

De Staatssecretaris kon vaststellen dat er in de Euregio Scheldemond verschillende kansen zijn in grensoverschrijdend samenwerken in de regio.

Het ochtenddeel van zijn bezoek vond plaats in Gent en stond in het licht van de samenwerkingen in de zorgsector. CZO, het college voor zorgopleidingen, gaf op 7 maart een accreditatie voor 2 zorgafdelingen van het UZ Gent. Dit is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de ziekenhuizen ZorgSaam en UZ Gent. In hun toelichtingen gaven de ziekenhuizen aan dat dit smaakt naar meer: in de nabije toekomst zullen nog concrete acties volgen.

Het sectorbureau grensarbeid Zorg werd door Krijn Verhage (Viazorg) en Luc Tanghe (Zorgnet-Icuro Vlaanderen) toegelicht. Het sectorbureau brengt in de Euregio Schedelmond de stakeholders op vlak van onderwijs, werkgevers en overheden samen om acties op te zetten om een grenzeloze arbeidsmarkt te realiseren. Concrete acties zijn onder meer het opzetten van grensoverschrijdende stages, het opzetten van een grensoverschrijdend HR platform, het uitwerken van een gezamenlijke arbeidsmarktbeschrijving voor de verzorgende IG en de verpleegkundige, het opmaken van folders en uitwerken van vergelijkende beroepskwalificatie-studies.

Na de lunch ging het bezoek richting Terneuzen langs North Sea Port en hoorde de Staatssecretaris de verschillende kansen in de Euregio.

In de namiddag bezocht de staatssecretaris het Grensinfopunt Scheldemond in Terneuzen.

Bron: Input Output Fotografie

Het Grensinfopunt Scheldemond en het sectorbureau Zorg zijn acties uit het interregproject “Grensinfovoorziening Vl-Nl”.

Ben je benieuwd naar de reactie van de staatssecretaris op zijn bezoek van het Grensinfopunt en de Euregio? In dit filmpje geeft hij zijn mening.

Ben je zelf grenswerker of geïnteresseerd in werken over de grens? Kijk hieronder welk grensinfopunt het dichtste bij jou gelegen is, en maak een afspraak met één van onze medewerkers:
Weitere Meldungen

Veranstaltungen

GIP next to you

Finder