Grenscontroles aan alle Duitse grensovergangen

10.09.2024

Naast de reeds bestaande tijdelijke controles aan de landsgrenzen met Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Polen heeft het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren ook verdere grenscontroles aangekondigd. Deze zullen op maandag 16 september 2024 beginnen aan de Duitse landgrenzen met Frankrijk, Luxemburg, Nederland, België en Denemarken voor een periode van zes maanden.

Er zijn geen plannen om de grenzen te sluiten zoals tijdens de coronapandemie. Grenspendelaars of personen die naar Duitsland reizen moeten rekening houden met extra reistijd. Reizigers moeten bovendien een geldig identiteitsdocument (paspoort of ID-kaart) bij zich hebben. Let op: Een Nederlands rijbewijs geldt in Duitsland niet als officieel identiteitsdocument.

Volgens het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken zal de Bundespolizei, in samenwerking met partnerautoriteiten in binnen- en buitenland, proberen om ervoor te zorgen dat de controles zo min mogelijk impact zullen hebben op grenspendelaars, reizigers en de handel.

Meer informatie vindt u op de website van het Duitse Bundesministeriums des Innern und für Heimat.

 

Grensinfopunten in de buurt