Welkom bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio

GIP EDR in het tv-programma Ohne Grenzen – Zonder Grenzen” van 06-12-2018. Geproduceerd door RTV Drenthe en EV1.tv.

Bent u op zoek naar gratis informatie en advies over ondernemen, werken, wonen of studeren in de Eems Dollard Regio? Dan kunt u bij ons, GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Bad Nieuweschans, terecht.

Van vragen over het aannemen van grensarbeiders tot studeren in het buitenland, wij helpen u graag verder.

Online oriënteren

Een goed startpunt om u te oriënteren is de website van Grensinfo.nl. Dit is een vraaggestuurde en actuele website die uitgaat van uw persoonlijke situatie. Onderwerpen als AOW, hypotheekrente aftrek, ziektekosten of kinderbijslag worden hier kort en bondig toegelicht.

Praktijkgerichte informatie en advies

Dat geven wij op verschillende manieren, waarbij uw persoonlijke situatie centraal staat.

Op onze website vindt u handige, algemene informatie waarbij veelgestelde vragen worden beantwoord. Alleen is uw persoonlijke situatie vaak nét even anders, waardoor die algemene informatie niet direct op u van toepassing is.

GIP EDR neemt uw situatie als uitgangspunt en kijkt met u mee wat wel en niet van belang is. Zo bieden wij praktijkgerichte informatie over uw persoonlijke situatie waarmee u verder kunt. Verder werken we nauw samen met diverse instanties in onze regio zodat we u, indien nodig, goed kunnen doorverwijzen.

Voor wie?

Wij zijn er voor, onder andere, ondernemers, studenten, werknemers en werkzoekenden binnen de Eems Dollard Regio.

GIP EDR in het kort

Contact?

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Dat kan via ons contactformulier maar natuurlijk ook telefonisch en in persoon.

Meer weten over GIP EDR en wat er in de regio speelt? Wij updaten regelmatig de website met nieuwe informatie, verhalen en beeldmateriaal. Ook kunt u ons volgen op social media via Arbeidsmarkt Noord en de Eems Dollard Regio. Klik daarvoor op de onderstaande buttons.