Spreekdagen en spreekuren GIP EDR

BELANGRIJK: 

De adviseurs van GIP EDR geven, net als de andere medewerkers van de Eems Dollard Regio (EDR), gehoor aan de oproep van de regeringen aan weerszijden van de grens en werken nog steeds vanuit huis. Zij zetten de informatievoorziening echter zo goed mogelijk voort.

GIP EDR is om die reden momenteel voornamelijk bereikbaar via het online contactformulier op onze website of per mail via gip@edr.eu.
Door de ontstane situatie zijn wij helaas beperkt telefonisch bereikbaar. Grenspendelaars en andere belangstellenden kunnen ons op werkdagen, tussen 9.00 – 13.00 uur, voor dringende vragen telefonisch bereiken via +31 (0)597-521818.

Tot nader bericht bieden wij geen adviesgesprekken op locatie aan in Bad Nieuweschans, Groningen, Emmen en Papenburg.

Het team van GIP EDR

Persoonlijk en gratis advies bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (Let op: vanwege de huidige coronamaatregelen voorlopig geen advies op locatie)

Het is het beste wanneer u goed geïnformeerd uw stap naar het buurland zet. U moet weten wat u kunt verwachten en wat de (mogelijke) gevolgen van uw stap voor u en uw gezin zijn. U kunt een afspraak maken om op een dinsdag of donderdag in het kantoor van de EDR in Bad Nieuweschans een gratis en persoonlijk adviesgesprek met een van onze adviseurs te voeren. Een afspraak maken kan via telefoonnummer +31 597 521818. 
Voorlopig bieden wij geen adviesgesprekken aan op locatie in Bad Nieuweschans, Groningen, Emmen en Papenburg. Alle spreekuren en adviesgesprekken vinden voorlopig telefonisch plaats. Neem contact op voor het maken van een telefonisch adviesgesprek.

Adviesgesprek
Het adviesgesprek richt zich op uw persoonlijke situatie en op de punten die u wilt bespreken. Dit kunnen ook onderwerpen zijn die u nog niet bedacht heeft, maar die toch op uw situatie van toepassing blijken te zijn. Waar mogelijk informeren en adviseren we u direct tijdens het adviesgesprek. Indien nodig verwijzen we u door naar deskundigen vanuit ons netwerk.

We kunnen u helaas niet bij uw belastingaangifte helpen of uw formulieren invullen. Wanneer u er niet uitkomt, geven we u graag uitleg.

Spreekuren
Naast het plannen van een adviesgesprek is het ook mogelijk naar een van onze gratis spreekuren te komen. Elke maand organiseren wij een spreekdag in Bad Nieuweschans en spreekuren in Emmen, Groningen en Papenburg (D). 
U kunt daarvoor een afspraak maken via telefoonnummer +31 597 521818. Meer informatie over de verschillende spreekuren leest u op deze pagina. 

Spreekdag voor grenspendelaars in Bad Nieuweschans

Iedere derde woensdag van de maand verzorgt GIP EDR op het EDR-kantoor in Bad Nieuweschans een spreekdag voor grenspendelaars en hun werkgevers. U kunt een afspraak maken voor een gesprek met medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ/SVB) of de Deutsche Rentenversicherung (DRV). Zij beantwoorden dan gratis en vrijblijvend uw vragen over werken, ondernemen, studeren, wonen en pensioen in het buurland. De spreekdag in Bad Nieuweschans duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres van het EDR-kantoor is Bunderpoort 14, 9693 CJ Bad Nieuweschans.

Spreekuren voor grenspendelaars in Emmen

Iedere eerste donderdagmiddag van de maand verzorgt GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Emmen een spreekuur op afspraak voor grenspendelaars en hun werkgevers. De adviseurs van GIP EDR beantwoorden dan gratis en vrijblijvend uw vragen over werken, ondernemen, studeren, wonen en pensioen in het buurland. Het spreekuur in Emmen duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats bij het UWV (Verlengde Spoorstraat 2, 7811 GA Emmen).

Spreekuren voor grenspendelaars in Groningen

Iedere tweede woensdagmorgen van de maand verzorgt GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Groningen een spreekuur op afspraak voor grenspendelaars en hun werkgevers. De adviseurs van GIP EDR beantwoorden dan gratis en vrijblijvend uw vragen over werken, ondernemen, studeren, wonen en pensioen in het buurland. Het spreekuur in Groningen duurt van 9.00 tot 12.00 uur en vindt plaats bij The International Welcome Center North (Gedempte Zuiderdiep 98, 9711 HL Groningen).

 

Spreekuren voor grenspendelaars in Papenburg (D)

Iedere vierde donderdagmorgen van de maand verzorgt GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) in Papenburg een spreekuur op afspraak voor grenspendelaars en hun werkgevers. De adviseurs van GIP EDR beantwoorden dan gratis en vrijblijvend uw vragen over werken, ondernemen, studeren, wonen en pensioen in het buurland. Het spreekuur in Papenburg duurt van 9.30 tot 12.00 uur en vindt plaats bij het Agentur für Arbeit (Am Stadtpark 10, 26871 Papenburg (D)).
Share on facebook
Share on xing
Share on linkedin

EVENEMENTEN

Grensinfopunten in de buurt

Finder