Uitzendbureaus: checklist voor veilig zakendoen

Zakendoen met een uitzendbureau? Daarvoor is nu een online checklist.

Als bedrijf wilt u op een veilige en betrouwbare manier samenwerken met een uitzendbureau. Maar waar moet u dan op letten?

De checklist

De Inspectie SZW van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarvoor een uitgebreide checklist op hun website staan. Hiermee kunt u in negen stappen controleren of het uitzendbureau waarmee u samenwerkt zich aan de geldende regelgeving houdt. U kunt de checklist vinden en doorlopen als u hier klikt.

“Voorkom misstanden en boetes”

Het doorlopen van de checklist is niet alleen belangrijk om u te verzekeren van een goede samenwerking met een uitzendbureau. Met de checklist kunt u ook voorkomen dat u boetes opgelegd krijgt. U kunt namelijk als inlenend bedrijf aansprakelijk gesteld worden door uitzendkrachten als zij niet op een eerlijke manier worden behandeld door het uitzendbureau. Dit wordt ook wel ‘ketenaansprakelijkheid’ genoemd.

Bestaande samenwerking

Als u al langer een samenwerkingsverband heeft met een uitzendbureau is het verstandig om periodiek te blijven checken. Zo kunt u erachter komen of u de juiste facturen ontvangt, de gevraagde tarieven realistisch zijn en of de uitzendkrachten over de juiste papieren beschikken. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Op de website van het Ministerie SZW leest u er meer over.

Volledig overzicht checklist

Een volledig overzicht van de checklist online vindt u hier. U kunt deze ook direct downloaden door hier te klikken.

Bron: Inspectie SZW, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Checklist: Werken met uitzendbureaus. Geraadpleegd op 24 juli 2017, van https://www.inspectie-checklist.nl/uitzendbureaus/

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder