Ondernemersontbijt: Een euregionale arbeidsmarkt voor het aantrekken van geschoolde en gekwalificeerde arbeidskrachten

Veel bedrijven, vooral kleine en middelgrote, zijn momenteel in het nadeel: zij worden waarschijnlijk het hardst getroffen door het tekort aan geschoolde arbeidskrachten. In tegenstelling tot de big players kunnen zij niet talloze incentives bieden. Hopeloos – of niet? Verre van dat! De meeste bedrijven zijn zich niet eens bewust van de mogelijkheden om zich met eenvoudige middelen aantrekkelijk te positioneren. En ze hebben zich nog niet gewaagd aan het zoeken naar personeel in de buurlanden. Te ingewikkeld, te ver weg. Is dat echt zo?

Om deze situatie te verlichten, ondernemers in de grensregio te ondersteunen en hen zekerheid te geven, organiseerde het Team Grensarbeid Kerkrade samen met het GrenzInfoPunkt Αken-Eurode (GIP) en andere partnerinstellingen op 21 november een ondernemersontbijt in het Eurode Business Center. In een ontspannen sfeer konden de sprekers de belangrijke en soms zeer complexe onderwerpen uitleggen en direct vragen van de gasten beantwoorden.

Na een korte introductie van de ondernemersvereniging MKB Limburg en de Charlemagne Grensregio, legde Denise Leenders (GIP) de gasten uit waar ze op moeten letten bij het werven van personeel aan de andere kant van de grens. Naast basiszaken als “Hoe werkt het met belastingen en sociale zekerheid in een grensoverschrijdende context?”, werden ook meer gespecialiseerde onderwerpen besproken, zoals de huidige regelgeving voor telewerken. Aan de hand van praktische voorbeelden beseften de deelnemers snel wat belangrijk is. Ondanks de complexiteit van het onderwerp kon de adviseur benadrukken dat informatie en voorbereiding de sleutel zijn tot een soepel proces. Kortom: als u op een paar dingen let, is de hele kwestie niet zo ingewikkeld. En de begeleidingsteams van de GrenzInfoPunkte zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Marcus Yilmaz (Grenzarbeit) gaf vervolgens een inzicht in grensoverschrijdende werving. Wat is belangrijk voor werknemers aan de andere kant van de grens? Hoe zoek ik zelfs personeel aan de andere kant van de grens en waar moet ik rekening mee houden?

Nu is het aan de deelnemers om de volgende stap te zetten. Ze kunnen op onze steun rekenen!

Verdere berichten

Evenementen

Hier finden Sie
Grenzinfopunke in Ihrer Nähe