GrensInfoPunt Rijn-Waal aanwezig op Karrieremesse Niederrhein

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari vond de Karrieremesse Niederrhein in Kalkar plaats. Ook het GrensInfoPunt Rijn-Waal was met een stand aanwezig om de Duitse bezoekers over werken in Nederland te informeren. Het EURES Team Rijn-Waal – waar het GrensInfoPunt Rijn-Waal deel van uitmaakt – voorzag de aanwezigen van advies.

De Karrieremesse Niederrhein richt zich op scholieren, ouders, starters op de arbeidsmarkt, vakkrachten en werknemers die zich willen bij- of omscholen, maar ook ervaren werknemers (50+). Ze worden op de beurs geholpen bij de beroepsoriëntatie en het vinden van vacatures en opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. In totaal waren er 101 stands die druk werden bezocht: op vrijdag waren er circa 1.500 bezoekers, op zaterdag maakten er circa 2.000 hun opwachting.

Presentaties en persoonlijk advies

Het EURES Team Rijn-Waal gaf tijdens de beurs een presentatie over werken in Nederland voor mensen die in Duitsland wonen en stond klaar voor het geven van persoonlijk advies. In totaal sprak het team met 265 mensen, waarvan 201 werknemers en 64 werkgevers. Het team kijkt dan ook terug op een succesvolle beurs.

Over EURES Team Rijn-Waal

Het EURES Team Rijn-Waal is een samenwerkingsverband tussen de Agentur für Arbeit, UWV en het GrensInfoPunt Rijn-Waal. Voor wie op zoek is naar een nieuwe baan – bijvoorbeeld in het buurland – organiseert het EURES Team Rijn-Waal maandelijks spreekuren. In het eerste halfjaar van 2023 staan in Doetinchem en Kleve de volgende spreekuren gepland:

  • 23 februari 2023 – vindt plaats bij UWV in Doetinchem
  • 9 maart 2023 – vindt plaats bij de Bundesagentur für Arbeit in Kleve
  • 16 maart 2023 – vindt plaats bij UWV in Doetinchem
  • 6 april 2023 – vindt plaats bij de Bundesagentur für Arbeit in Kleve
  • 20 april 2023 – vindt plaats bij UWV in Doetinchem
  • 4 mei 2023 – vindt plaats bij UWV in Doetinchem
  • 11 mei 2023 – vindt plaats bij de Bundesagentur für Arbeit in Kleve
  • 15 juni 2023 – vindt plaats bij de Bundesagentur für Arbeit in Kleve
  • 22 juni 2023 – vindt plaats bij UWV in Doetinchem

Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar Wesel.Eures@arbeitsagentur.de.