GrensInfoPunt Rijn-Waal organiseert op 23 februari informatieavond over pensioen

Pensioen in Duitsland en Nederland: wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Heb ik zowel in Nederland als in Duitsland recht op pensioen? Mag ik blijven werken zodra ik pensioen ga ontvangen? Welke gevolgen kan het hebben als ik blijf werken? En hoe vraag je eigenlijk pensioen aan? Wie meer over het pensioenstelsel en de pensioengerechtigde leeftijd in Nederland en Duitsland wil weten, is bij de adviseurs van het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal aan het juiste adres. Samen met het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank organiseert het adviespunt op donderdag 23 februari 2023 in Kleve (D) een informatieavond over het Duitse en Nederlandse pensioenstelsel.

De bijeenkomst zal worden gehouden in het Nederlands. Naast de informatieavond is er ook wekelijks de mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur van het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank voor persoonlijk advies.

Aanmelden

Wie graag wil deelnemen aan de informatieavond op donderdag 23 februari van 19.15 tot 21.00 uur, kan zich tot en met 16 februari gratis aanmelden via +49 (0) 2821 793079 of gip@euregio.org. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het Forum van de Euregio Rijn-Waal aan de Emmericher Straße 24 in Kleve.

Over de GrensInfoPunten

De GrensInfoPunten staan voor een onafhankelijke, laagdrempelige dienstverlening voor grensgangers in de Nederlands-Duitse grensregio. Er wordt informatie op maat geboden en de medewerkers zijn thuis in de cultuur, taal en systemen aan weerszijden van de grens. De kennis op het gebied van belastingen, sociale verzekeringen en arbeidsrecht wordt up-to-date gehouden door gezamenlijke trainingen. De GrensInfoPunten zijn onderdeel van een groot netwerk en de medewerkers staan in nauw contact met specialisten van instanties uit beide landen. Meer informatie is te vinden op www.grenzinfo.eu/nl.