Spreekuur bij de Euregio Rijn-Waal op 27 november

Werkervaring opdoen in het buitenland? Een interessante aanvulling op het cv – en in de Nederlands-Duitse grensstreek wellicht een logische stap. Bovendien zijn Duitse werkgevers voor Nederlanders op dit moment een interessante optie. Door de goede conjunctuur is vooral de vraag naar vakpersoneel groot.

Voordat men in het buurland aan de slag gaat, moeten er echter nog wel wat praktische vragen worden beantwoord. Welke bijzonderheden op het gebied van arbeidsrecht zijn er? Kan ik mijn Nederlandse zorgverzekering aanhouden? Heb ik nog steeds recht op mijn Nederlandse pensioen? Brengt een baan in Duitsland misschien fiscale voordelen met zich mee? Vragen, waarop het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal een antwoord geeft.

Het eerstvolgende spreekuur voor huidige, voormalige en potentiële grenspendelaars vindt plaats op dinsdag 27 november 2018 bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Van 9.00 tot 12.30 uur staan in het Euregio Forum Experts van de Agentur für Arbeit, de Nederlandse en Duitse vakbonden, belastingdiensten, sociale verzekeringen en het GrensInfoPunt klaar om vragen over grensoverschrijdend werken te beantwoorden. Het advies is gratis, aanmelden is niet nodig.

Buiten de maandelijkse spreekuren om biedt het GrensInfoPunt op afspraak (+49 2821- 793079)  ook individueel advies aan.