Spreekuur bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal op 31 oktober

De passende baan, de gewenste woonplaats of de geschikte opleiding: iedereen krijgt op een bepaald moment met deze onderwerpen te maken en moet een besluit nemen. Daarbij is een kijkje over de grens de moeite waard. Hier liggen interessante perspectieven voor werkzoekenden of studenten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Waar moet je in Duitsland echter allemaal op letten? Met welke fiscale aspecten moet je rekening houden? Hoe staat het met de zorgverzekering? Vragen waarop het GrensInfoPunt een antwoord heeft. Een eerstvolgende mogelijkheid om persoonlijk advies in te winnen is het grensgangersspreekuur op dinsdag 31 oktober van 9.00 tot 12.30 uur in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

„Door de meest uiteenlopende levenssituaties is er vaak geen pasklaar antwoord op vragen die we krijgen. We duiken in ieder individueel verhaal om grensgangers zo goed mogelijk te kunnen helpen”, vertelt Carola Schroer, adviseur bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal. Naast experts van het GrensInfoPunt zijn tijdens het grensgangersspreekuur ook vakmensen van diverse organisaties aanwezig. Daarbij horen de belastingdiensten van de twee landen, verschillende vakbonden, de Duitse Agentur für Arbeit, UWV, het Bureau Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, die Barmer Krankenkasse en de Deutsche Rentenversicherung Rheinland. Aanwezigen profiteren hier in een bezoek van het advies van meerdere experts uit verschillende disciplines.

Het eerstvolgende inloopspreekuur vindt plaats op dinsdag 31 oktober van 9.00 tot 12.30 uur in het Forum van de Euregio Rijn-Waal. (Emmericher Straße 24, 47533 Kleve).  Een afspraak maken is niet nodig.

Andere spreekuren

Bovendien vindt er iedere maand een spreekuur van het EURES-team Rijn-Waal over werken in het buurland bij de Agentur für Arbeit in Kleve plaats. De eerstvolgende gelegenheid is donderdag 16 november van 9.00 tot 12.00 uur.

Verder kunnen geïnteresseerden elke dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur deelnemen aan een vakbondenspreekuur. Vertegenwoordigers van vakbonden uit Nederland en Duitsland helpen werknemers bij sociale, economische en culturele vraagstukken en geven informatie over het arbeidsmarkt- en sociaal beleid alsmede over gezondheid en veiligheid op de werkplek. In beide gevallen dienen geïnteresseerden zich vooraf aan te melden.

Wie liever op een ander moment een afspraak maakt voor een persoonlijk adviesgesprek, kan eveneens contact opnemen met het GrensInfoPunt. Adviesgesprekken zijn telefonisch, online of op locatie mogelijk. Een afspraak maken kan telefonisch via +49 (0)2821-793079 of per mail via gip@euregio.org