Digitaal spreekuur

Wonen in Nederland en werken in Duitsland? Voor veel inwoners van de grensstreek is dat dagelijkse koek: zij steken elke dag de grens over om in het buurland aan de slag te gaan. Daarbij ontstaan veel vragen – die het GrensInfoPunt van de EUREGIO kan beantwoorden. 

 Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je in Duitsland werkt? Hoe zit het met de belastingaangifte wanneer je binnen één kalenderjaar in Nederland en Duitsland hebt gewerkt? Wat zijn de gevolgen voor je pensioen wanneer je jarenlang niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werkzaam bent geweest?

Het is niet meer mogelijk om een afspraak te maken voor het spreekuur op 17 maart, dit spreekuur is volledig volgeboekt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd een gesprek met een adviseur van het GrensInfoPunt aanvragen of een afspraak maken voor het spreekuur van 21 april.

Als gevolg van de coronapandemie kan het GrensInfoPunt EUREGIO geen spreekuren op locatie meer aanbieden. Daarvoor in de plaats worden nu maandelijks digitale spreekuren georganiseerd, waarvoor geïnteresseerden zich vooraf aan kunnen melden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Tijdens een digitaal spreekuur op 17 maart geeft het GrensInfoPunt van de EUREGIO antwoord op alle vragen van voormalige en huidige grenspendelaars omtrent wonen en werken in het buurland. Werkgevers en werknemers kunnen er terecht met hun vragen over onder andere sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland, kunnen hier hun vragen stellen. Naast adviseurs van het GrensInfoPunt zijn er vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Duitse Finanzverwaltung  en de Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken) aanwezig.

Het digitale spreekuur duurt van 10.15 uur tot 15.15 uur . Hebt u belangstelling voor dit digitale spreekuur, dan dient u zich hiervoor aan te melden door een mail te sturen naar spreekuur@euregio.eu

Op de website www.grensinfopunt.eu is veel algemene informatie te vinden over deze onderwerpen en leest u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder