Duitsland Werkt

U zoekt werk en woont in Twente, een baan is dichterbij dan u denkt. Net over de grens in Duitsland ziet de arbeidsmarkt er namelijk geheel anders uit. Op dit moment is er in de regio Twente weinig werkaanbod, maar vlak over de grens in Duitsland op nog geen half uurtje rijden liggen tienduizenden baankansen voor het oprapen.

 

Kortste route naar een baan in Duitsland

Ervaar zelf hoe kort de route naar een baan in Duitsland is en kom naar ‘Duitsland Werkt’.
Een evenement dat bedoeld is voor iedereen die op zoek is naar werk en wie bij deze zoektocht zijn of haar mogelijkheden letterlijk niet laat begrenzen. U kunt als werkzoekende in één middag daadwerkelijk de kortste route doorlopen naar een baan in Duitsland.

Laat u informeren door medewerkers van de Euregio waar u rekening mee moet houden als uw zoektocht naar werk de grens over gaat. Ook vindt u bij ‘Duitsland Werkt’ een overzicht van het actuele vacatureaanbod in de grensregio. Maar wat als u een vacature ziet waar u op wilt reageren, hoe werkt dat dan? Het solliciteren in Duitsland werkt namelijk iets anders dan in Nederland. Zo heeft u een ‘Bewerbungsmappe’ nodig. Medewerkers van het Agentur für Arbeit zijn aanwezig om u te informeren hoe u dit kunt opstellen. Daarnaast is er een fotograaf die voor u kosteloos een zakelijke profielfoto maakt voor uw ‘Bewerbungsmappe’.

 

Duitse werkgevers

Tenslotte heeft u ook de mogelijkheid om gelijk in gesprek te gaan met verschillende Duitse werkgevers die speciaal voor u deze middag aanwezig zijn. Wellicht dat een bezoek aan ‘Duitsland Werkt’ u gelijk een mooie baan oplevert.

 

Workshops

Tijdens ‘Duitsland Werkt’ worden er naast de activiteiten op de vloer ook extra workshops gegeven. Voor het programma van deze middag: Die Tolle Woche.

Door de enorme belangstelling is het maximaal toelaatbare aantal deelnemers bereikt. Bent u geïnteresseerd in dit evenement, stuur dan een email naar werkeninduitsland@werkpleintwente.nl. Wij benaderen u dan voor de workshops op een ander moment.

Verdere berichten

Evenementen

GIP next to you

Finder