Workshops voor Nederlandse werkgevers in de bouw

Workshops voor Nederlandse werkgevers met personeel naar/in Duitsland.

 

Op 2 oktober organiseert het GrensInfoPunt euregio-rmn samen met Nedubex, KroeseWevers, Koninklijke Metalunie en SOKA Bau een middag voor ondernemers in de bouw.

Die middag zijn er twee workshops:

  • Workshop Nederlandse werkgevers met personeel in Duitsland.In deze workshop wordt deskundige steun geboden aan Nederlandse werkgevers, die op zoek zijn naar geschikte medewerkers en worden aandachtspunten gegeven waarop werkgevers moeten letten als zij medewerkers uit het buurland in dienst willen nemen.¬†Daarnaast wordt aandacht besteed aan zaken waar men rekening mee moet houden als men met Nederlands personeel werkzaamheden in Duitsland wil verrichten.¬† De focus ligt op de (inkomsten)belasting bij werken in het buurland en de Europese wetgeving m.b.t. sociale zekerheid.
  • Workshop SOKA Bau.Het uitvoeren van werkzaamheden over de grens biedt grote kansen voor Nederlandse bedrijven. Maar met welke aandachtspunten moet u nu rekening houden? Wanneer u met personeel gaat werken in Duitsland dan moet u aan een aantal regels voldoen. Of u nu een machine gaat installeren over de grens, groenvoorziening onderhoudt of bouwwerkzaamheden uitvoert. Een van die aandachtspunten is het afdragen van vakantiegeld aan de Duitse instantie SOKA BAU. Veel bedrijven zijn hier niet mee bekend of hebben problemen met de maandelijkse meldingen bij SOKA BAU

Aanmelden kan via http://www.nedubex.nl/2oktober2019  

Verdere data voor dit evenement

02.10.2019 | 12:00 - 17:00
Koninklijke Metaalunie Nieuwegein
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Niederlande

Andere evenementen

Grensinfopunten in de buurt