Een baan in Duitsland: wat nu?

De Duitse economie is al jarenlang booming business. Duitse bedrijven zoeken daarom steeds vaker naar nieuw personeel uit de Nederlandse grensstreek. Ons buurland biedt interessante mogelijkheden voor werkzoekenden of werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Maar waar moet je op letten bij een baan in Duitsland? Met welke aspecten op het gebied van arbeids- en belastingrecht moet je rekening houden? Wat zijn de belangrijkste verschillen? Wat te doen met de zorgverzekering? Dat zijn vragen waarop het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal een antwoord paraat heeft.

Het eerstvolgende spreekuur voor actieve en potentiële grensgangers vindt plaats op dinsdag 25 september 2018 bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Van 9.00 tot 12.30 uur zijn in het Euregio Forum experts van de Duitse UWV, de vakbonden, sociale verzekeringen, de Duitse belastingdienst en het GrensInfoPunt aanwezig om alle vragen omtrent grensoverschrijdend werken te beantwoorden. Het advies is gratis, aanmelden is niet nodig.

Naast de openbaar toegankelijke spreekuren biedt het GrensInfoPunt ook persoonlijk advies op afspraak (+49-2821-793079). De data voor alle spreekuren in 2018 en 2019 zijn te vinden op de website www.euregio.org/gip.