EmigratieBeurs Houten op 9 en 10 februari: gratis kaarten

Op 9 en 10 februari vindt in Houten de 23e editie van de EmigratieBeurs plaats. Deze is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met presentaties. 

Ook het GrensInfoPunt is aanwezig met informatie voor hen die naar Duitsland willen emigreren. Want steeds meer Nederlanders kijken bij hun zoektocht naar een huis ook over de grens. En dat is niet gek: bij onze oosterburen krijg je vaak meer waar voor je geld, is het woongenot volgens velen hoger en de sociale leefomgeving beter. Maar waar moet u op letten bij een emigratie naar Duitsland? Hoe zit het met de zorgverzekering en het pensioen? Hoe vindt u in Duitsland een baan? En wat zijn de belangrijkste culturele verschillen? Dat zijn vragen waarop de vijf GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens een antwoord hebben. Zij staan voor u klaar met gratis, onafhankelijk advies op maat over wonen en werken in Duitsland. De GrensInfoPunten organiseren regelmatig grote, openbare spreekuren waar alle relevante instanties aanwezig zijn. Ook kunt u een afspraak voor een persoonlijk gesprek maken.

Het GrensInfoPunt mag een aantal toegangskaarten voor de EmigratieBeurs weggeven. Heeft u hier interesse in? Stuur dan een mailtje naar gip@euregio.org.