Enquête – Ervaringen met de EURES-adviesdienst in de Regio Rijn-Waal en Rijn-Maas-Noord

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) onderzoekt in opdracht van de Euregio Rijn-Waal de ervaringen van grensarbeiders (bijvoorbeeld werknemers, werklozen, werkzoekenden, gepensioneerden) met de adviesdiensten van EURES in de Regio Rijn-Waal en Rijn-Maas-Noord om de tevredenheid van grensarbeiders met EURES consultancydiensten te analyseren en te evalueren. Op basis van deze studie wil EURES haar adviesdiensten verbeteren en aanpassen aan de behoefte van (potentiële) grensarbeiders om hen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het uiteindelijk doel hierbij is om de grenspendelstroom tussen Nederland en Duitsland te vergroten.

Bent u iemand die gebruik heeft gemaakt van de adviesdiensten van EURES (UWV en Agentur für Arbeit) in de Euregio Rijn-Maas-Noord of de Euregio Rijn-Waal en wilt u een aantal vragen beantwoorden in een interview of via een online vragenlijst? Dan zijn wij op zoek naar u.
Wij zouden het erg op prijs stellen als u de online vragenlijst zou kunnen invullen. Het neemt ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag. Deel deze enquête gerust met uw familieleden, vrienden of collega’s of andere mensen die u kent die ook gebruik hebben gemaakt van de adviesdiensten van EURES in deze regio’s.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met julia.reinold@maastrichtuniversity.nl.

Alvast bedankt voor uw medewerking!