Flexibel Duits leren met nieuw lesprogramma

Wie in Duitsland wil gaan werken, zal zich in het Duits moeten kunnen redden. Voor degenen die hun zakelijke Duits graag wat willen opvijzelen, biedt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) sinds kort het trainingsprogramma Wirtschaftsdeutsch aan.

Deelnemers verbeteren met het programma in hun eigen tempo en op flexibele wijze hun kennis van en vaardigheden in de Duitse taal. Ze kunnen hun eigen leertraject samenstellen, dat bij hun persoonlijke leervoorkeuren past. Het programma bestaat uit on- en offline onderdelen, en desgewenst kan het worden aangevuld met een klassikale examentraining.

Focus op zakelijk Duits

Het programma legt de nadruk op het zakelijke gebruik van het Duits. Algemene taalvaardigheid en kennis, zoals grammatica, zinsbouw en woordenschat, komen weliswaar aan de orde, maar de focus ligt op de dagelijkse praktijk en op de werkvloer. Hierbij kan worden gedacht aan het opstellen van een correcte Duitse verkoopmail, smalltalk aan de telefoon, het beantwoorden van Duitse correspondentie of het voeren van een onderhandelingsgesprek. Daarnaast komt culturele en politiek-economische kennis van Duitsland aan bod.