GrensInfoPunt te gast bij Lions Club Montferland-Emmerich

Onlangs heeft Alfred Derks, coördinator van het GrensInfoPunt Rijn-Waal, een bezoek gebracht aan de Lions Club Montferland-Emmerich. Tijdens een bijeenkomst voor leden van de club informeerde hij over het adviesorgaan voor grensgangers.

Bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal gaat het om een samenwerking tussen meerdere partnerorganisaties (Belastingdienst, Finanzamt, UWV, Agentur für Arbeit, SVB/Bureau Duitse Zaken, vakbonden en de Deutsche Rentenversicherung). Elke partner stelt daarbij zijn eigen kennis beschikbaar. Dit vormt de basis van een compleet advies rondom de thema’s werken, wonen en studeren in het buurland. Het adviseren gebeurt individueel, onafhankelijk en objectief, waarbij rekening wordt gehouden met regionale bijzonderheden.

De Lions Club Montferland-Emmerich is één van de 9.750 Lions Clubs in Europa. Onder het internationale motto ‘We Serve’ ondersteunen zij sociale activiteiten en initiatieven. De club werd in 2017 opgericht met als doel liefdadigheidsprojecten in het Nederlands-Duitse grensgebied te ondersteunen. Er zijn evenveel Nederlanders als Duitsers lid van de vereniging.

Op de foto zijn Alfred Derks (midden), samen met Freddy Heinzel (Honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden, links) en Rainer Elsmann (voorzitter van de Lions Club Montferland-Emmerich, rechts) te zien.