Interessante gesprekken op de Internationale Matchingbeurs

Gisteren was het GrensInfoPunt Rijn-Waal te gast bij de Westfälische Hochschule, Campus Bocholt. De aanleiding was de Internationale Matchingbeurs, georganiseerd door het Internationaal Netwerkbureau, een INTERREG-Project van de Euregio Rijn-Waal. Circa 30 Duitse en Nederlandse bedrijven deden hun best om studenten uit beide landen te werven. Ook het GrensInfoPunt Rijn-Waal was een populair aanspreekpunt voor de meest uiteenlopende vragen.

„Waar moet ik op letten als ik een tijdje in Duitsland ga studeren?” Dat was een van de vragen waarop Carola Schroer van het GrensInfoPunt Rijn-Waal het antwoord paraat had: “Je hoeft er alleen maar op te letten dat je je in het buurland bij de gemeente inschrijft. Verder hebben veel studenten hier als bijbaan een zogeheten ‘Minijob’. Het voordeel daarvan ten opzichte van een bijbaan in Nederland is dat je in Duitsland geen premie hoeft af te dragen voor de zorg- of werkloosheidsverzekering.”

Veel bezoekers van de stands namen ook algemene informatie mee over het GrensInfoPunt Rijn-Waal, dat één keer per maand tijdens een groot spreekuur samen met zijn partners de grenspendelaars te woord staat en van maandag tot en met donderdag persoonlijk advies aanbiedt. Bovendien toonde een aantal studenten interesse in de Duits-Nederlandse Hochschultag, die op 10 november in het Euregio-Forum wordt gehouden.