Spreekuur voor grensgangers: advies over kinderbijslag en meer bij GrensInfoPunt Rijn-Waal op 28 mei

Zowel in Nederland als in Duitsland betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Wanneer je in Nederland woont en in Duitsland werkt, heeft dit gevolgen voor de kinderbijslag. Onder bepaalde omstandigheden ontvangen gezinnen namelijk gezinstoeslagen uit beide landen. Hoe dat precies zit, komen grenspendelaars bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal te weten. Het eerstvolgende, kosteloze spreekuur voor grensgangers vindt plaats op dinsdag 28 mei van 9.00 tot 12.30 uur in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve (D). 

Als de ene ouder in Nederland en de andere in Duitsland werkt, hebben gezinnen in sommige gevallen recht op Duits ‘Kindergeld’. Het is echter niet zo dat zij dubbele kinderbijslag ontvangen. De kinderbijslagorganisaties in beide landen passen namelijk speciale Europese voorrangsregels toe. Tijdens elk spreekuur kunnen de bezoekers hun vragen over kinderbijslag én andere kwesties voorleggen aan de aanwezige specialisten van de Agentur für Arbeit, het UWV, de sociale verzekeringen, de vakbonden, de Belastingdienst en het Finanzamt.

Persoonlijke afspraak

Naast de maandelijkse spreekuren kunnen grenspendelaars ook voor een persoonlijke afspraak terecht bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal. Deze kunnen zij van tevoren maken via +49 (0)2821- 793079. De data van de spreekuren in 2019 zijn te vinden op www.grenzinfo.eu/erw.

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.