Spreekuur voor grensgangers op 26 november 2019

Experts geven advies over wonen en werken in Duitsland

Op zoek naar een baan, maar in Nederland nog geen succes gehad? Kijk dan eens over de grens – wie weet ligt die topbaan in Duitsland wel voor het oprapen. Maar waar moet je allemaal aan denken wanneer je bij de oosterburen werkt? Het GrensInfoPunt Rijn-Waal biedt uitkomst tijdens het maandelijkse openbare spreekuur op dinsdag 26 november 2019.

Waar moet de belasting betaald worden? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor de kinderbijslag? Wat te doen met de zorgverzekering, de sociale verzekeringen en de pensioenvoorziening? Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, is bij het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal aan het juiste adres.

Gratis spreekuur voor potentiële, huidige en voormalige grenspendelaars

Eén keer per maand vindt in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve een gratis, openbaar toegankelijk spreekuur plaats. Potentiële en huidige grenspendelaars kunnen hier terecht, maar ook mensen die al in het buurland hebben gewerkt en daarom bijvoorbeeld recht hebben op pensioen uit Duitsland. Nederlandse en Duitse experts van het UWV, de vakbonden, sociale verzekeringen en de Duitse belastingdienst zijn aanwezig om advies te geven over alle voorkomende thema’s. Bovendien beantwoordt een intercultureel trainer en change manager vragen van bezoekers.

Het spreekuur duurt van 09.00 tot 12.30 uur en vindt plaats in het Euregio Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Het advies is gratis, aanmelden is niet nodig.

Buiten de maandelijkse spreekuren om biedt het GrensInfoPunt op afspraak (+49 2821- 793079) ook persoonlijk advies aan. De data van alle spreekuren in 2020 zijn te vinden op www.grensinfopunt.eu/erw.

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.