Spreekuur voor grensgangers op 30 oktober: kansen in het buurland benutten

In Nederland wonen en in Duitsland werken? Vooral in de grensstreek is een kijkje over de grens de moeite waard: Duitsland biedt interessante nieuwe perspectieven en (carrière)kansen.

Waar moet je echter bij de stap over de grens op letten? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor iemand zelf én voor zijn of haar gezin? Wat te doen met de zorgverzekering, de sociale verzekeringen en de pensioenvoorziening? Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, is bij het GrensInfoPunt van de Euregio Rijn-Waal aan het juiste adres.

Eén keer per maand wordt een groot, openbaar toegankelijk spreekuur gehouden.  Het is bedoeld voor potentiele en huidige grenspendelaars, maar ook voor mensen die al in het buurland hebben gewerkt en daarom bijvoorbeeld recht hebben op pensioen uit Duitsland. Nederlandse en Duitse experts van het UWV, de vakbonden, sociale verzekeringen ende Duitse belastingdienst geven advies over deze en andere onderwerpen. Ook de medewerkers van het GrensInfoPunt adviseren over grensoverschrijdend werken, wonen of studeren. Bovendien beantwoordt een intercultureel trainer en change manager vragen van bezoekers. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 30 oktober 2018 van 09.00 tot 12.30 uur in het Euregio Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Het advies is gratis, aanmelden is niet nodig.