GrensInfoPunt Baarle is geopend!

Vrijdag 30 oktober is het GrensInfoPunt (GIP) Baarle officieel geopend. Het is een loket waar inwoners en ondernemers uit de grensstreek Midden-Brabant terecht kunnen met al hun vragen over wonen, werken, studeren en ondernemen over de grens. Dit GIP is mogelijk door financiering van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Provincie Noord-Brabant.

Verschillen in bijvoorbeeld belastingsysteem, sociale zekerheid, zorgverzekering en arbeidsrecht maken werken, wonen, studeren en ondernemen over de grens behoorlijk complex. Dit vraagt vaak om maatwerk advies. Hiervoor kunnen mensen ’uit de grensstreek Midden-Brabant voortaan kosteloos terecht bij dit nieuwe GrensInfoPunt.

Aanwinst
“Dit GrensInfoPunt is een grote aanwinst. Niet alleen voor Baarle, maar voor heel de omliggende grensstreek. Dagelijks ervaren we in Baarle wat het betekent om in het ene land te wonen en in het andere land te werken of te studeren. De grenzen lopen immers kriskras door onze gemeente. Dat maakt Baarle uniek. Én een logische plek voor een GrensInfoPunt”, aldus een trotse burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf.

Dekkend netwerk

In de loop van 2017 zijn in de provincie Antwerpen en Noord-Brabant al enkele GrensInfoPunten geopend. Ze proberen de arbeidsmarkten van de twee landen op elkaar af te stemmen en het makkelijker te maken om over de grens te wonen, werken of studeren. Met dit GIP in Baarle ontstaat een volledig dekkend netwerk van GrensInfoPunten aan Nederlands-Belgische grens. Tot nu toe was er nog geen GIP tussen Bergen op Zoom en Eindhoven.

Afspraak

In verband met de verscherpte coronamaatregelen zijn fysieke afspraken voorlopig niet mogelijk. Wel kunnen er uiteraard adviesgesprekken plaatsvinden via telefoon of beeldbellen. Kijk voor meer informatie op www.baarle-nassau.nl/grensinfopunt

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder