Uitbreiding kennis bij GIP EDR

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) heeft sinds 3 november nog meer kennis in huis. Collega Michiel Malewicz is, naast GIP adviseur, nu ook officieel EURES-consulent. Michiel Malewicz: “Ik ben erg blij met het behalen van het EURES-certificaat en de opleiding die daaraan gekoppeld is. Mijn collega’s en ik zijn nu nog beter in staat om vanuit GIP EDR mensen te helpen met het zetten van een grensoverschrijdende stap in Duitsland of Nederland.”

Wat is een EURES-consulent?

EURES-consulenten zijn adviseurs die veel kennis hebben van de Europese arbeidsmarkt. Zij informeren en begeleiden werknemers en werkgevers die grensoverschrijdend actief zijn. EURES-consulenten zijn gespecialiseerd en deskundig met betrekking tot praktische, wettelijke en administratieve aspecten van arbeidsmobiliteit op nationaal en internationaal niveau. Op dit moment zijn er meer dan 850 EURES-consulenten in Europa actief waarvan nu één bij GIP EDR.

 

Wat is EURES?

EURES staat voor “European Employment Services” en is een samenwerkingsnetwerk van arbeidsbureaus. Hun doel is het vrije verkeer van werknemers in de Europese Unie plus Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland eenvoudiger te maken. Meer informatie over EURES vindt u hier.

Hulp nodig bij het wonen, werken, studeren of ondernemen in Nederland/Duitsland?

Heeft u hulp nodig bij wonen, werken, studeren of ondernemen in Nederland/Duitsland? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met GIP EDR of met uw dichtstbijzijnde GIP.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder