Leiterin Heike Xhonneux steht vor einer Leinwand mit Präsentation und erklärt den GrenzInfoPunkt Aachen-Eurode. Catarina dos Santos und Yannik Heidbüchel sitzen gegenüber und hören zu.

Ook uit Berlijn waait rugwind voor grenspendelaars

Hoe kunnen we de zorgen van grensarbeiders beter onder de aandacht van politici brengen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze bij toekomstige beslissingen niet worden vergeten? Door erover te praten!

Daarom heeft Catarina dos Santos, lid van de Bondsdag, ons op 30 januari 2023 bezocht om zich een beeld te vormen van de situatie van grensarbeiders. Nadat eerst de structuren en werkwijzen van het GrensInfoPunt waren gepresenteerd, werd het concreet. Heike Xhonneux (hoofd van het GrensInfoPunt) beantwoordt vragen over de problemen van grensarbeiders in de Euregio Maas-Rijn en daarbuiten. De nadruk lag op problemen met belastingen en sociale zekerheid, maar ook op de huidige ongelijke behandeling van grensarbeiders, bv. de thuiswerkplek, verminderde verdiencapaciteit of bepaalde aanvullende ziektekostenverzekeringen.

De intensieve uitwisseling maakte duidelijk dat mevrouw dos Santos zich terdege bewust is van de grenssituatie en de problemen daarvan – ook in haar functie in de Commissie voor EU-aangelegenheden. Zij beloofde het GrensInfoPunt veel steun voor de toekomst – en dus ook voor de grensarbeiders van onze regio en de Euregio.

Verdere berichten

Evenementen

Hier finden Sie
Grenzinfopunke in Ihrer Nähe