Spreekuren

Het GrensInfoPunt EUREGIO kent meerdere mogelijkheden voor een persoonlijk contact. U kunt hier een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Aan deze gesprekken zijn geen kosten verbonden.

Geen tijd voor een spreekuur en u wilt een afspraak maken met een adviseur van het GrensInfoPunt of u wilt direct een antwoord op uw vraag? Gebruik dan het contactformulier.

  • EUREGIO adviesdagen

Wenst u een persoonlijk gesprek met experts op het gebied van grensoverschrijdende kwesties, bijvoorbeeld Duitse of Nederlandse pensioeninstanties, zorgverzekeraars, UWV of belastingdiensten? Maak dan een afspraak voor een van de EUREGIO-adviesdagen, die regelmatig en maandelijks op verschillende locaties in het EUREGIO-gebied plaatsvinden.

Een overzicht vindt u hier, aanmelding is noodzakelijk.

  • Persoonlijk gesprek

Wenst u een individueel gesprek met een adviseur van het GIP? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek in het EUREGIO-kantoor. Hier kunt u al uw grensoverschrijdende problemen in detail bespreken. Te ver weg voor een persoonlijke afspraak of niet mobiel? In het algemeen kunnen alle vragen over wonen en werken in het buurland met de adviseurs van het GIP EUREGIO telefonisch of per videoconferentie worden besproken. Neem contact op om een afspraak te maken voor een consult per telefoon of per videoconferentie. 

  • EUERGIO spreekuren

Wilt u uw persoonlijke situatie met betrekking tot grensoverschrijdende kwesties bespreken met een adviseur van het GIP of het Finanzamt (de Duitse belastingdienst)? Op de EUREGIO-spreekuren staan de adviseurs van het GIP EUREGIO klaar voor al uw grensoverschrijdende vragen. Ook is er een medewerker van het Duitse Finanzamt aanwezig voor informatie over grensoverschrijdende belastingzaken. U vindt hier een overzicht van deze spreekuren.

  • Belastingspreekuren

Heeft u hulp nodig bij grensoverschrijdende belastingkwesties in verband met uw Duitse Steuererklärung? U kunt hierover – uitsluitend op afspraak – informatie krijgen tijdens het maandelijkse belastingspreekuur met medewerkers van het Duitse Finanzamt in het kantoor van GIP-EUREGIO in Gronau. Een overzicht van deze spreekuren vindt u hier.

  • Digitale spreekuren gezinsbijslagen

U wil meer weten over Kindergeld, Elterngeld en kinderbijslag. Dan bieden wij ook speciale digitale spreekuren aan, waardoor u via een videoverbinding advies krijgt van de instanties die hierover gaan. Hieraan werken medewerkers mee van de Sociale Verzekeringsbank, Familienkasse, Elterngeldstelle, Kinderzuschlagstelle en het GrensInfoPunt. Een overzicht van deze spreekuren vindt u hier.

  • Digitaal spreekuur ´Werken in de grensregio´

Specialisten van de Duitse Agentur für Arbeit, Nederlandse UWV, gemeente Enschede en het GrensInfoPunt (samenwerkend in GrensWerk) geven informatie over de mogelijkheden en kansen voor u aan de andere kant van de grens. Zij kunnen u in een persoonlijk gesprek aangeven welke mogelijkheden u hebt en wat de eventuele gevolgen zijn van een baan in het andere land.

Hiervoor wordt elke woensdag een speciaal digitaal spreekuur gehouden, waarvoor u zich kunt aanmelden via spreekuur@euregio.eu